PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزش قدم به قدم Revit Architecture 2012

mahdiazarnia
1 May 2011, 02:45 AM
سلام دوستان ان شالله فردا اینجا می خوام شروع کنم آموزش قدم به قدم این نرم افزار بسیار مفید رو بزارم ، خواهش دارم ازتون که اصلاً اسپم ندید ، سوال های تکراری نپرسید
بنده هر روز ساعت 7-8 بعد از ظهر در خدمت دوستان هستم و مطالب رو به روز رسانی می کنم ، پس اگر سوالی مطرح کردید ، حداکثر تا ساعت 7-8 بعد از ظهر به آن پاسخ داده خواهد شد .
سعی می کنم آموزش همراه با یک فایل آموزشی باشه که به امید خدا با اون شروع کنیم و بریم جلو که همه هماهنگ باشن ، البته اینکار مستلزم حضور مداوم و فعال شما داره که به من هم روحیه بده البته اینکار پس از گذرندن یک مقدار مطالب پایه امکان پذیر میشه

برای شروع یک توضیح مختصری از نرم افزار می دم
البته کلا این نرم افزار بدون توجه به نسخه نهایی آن ، جدید هست اما بد نیست که به آخرین ویژگیهای نسخه آخر آن به صورت اجمالی نگاهی بیندازیم و در آینده مطالب مهمتر را به تفصیل شرح دهیم :

User Interface Enhancements بهبود محیط کاری نرم افزار
Graphics اضافه کردن ابزارهایی برای کنترل گرافیک نمایش مدل ٢ بعدی و ٣ بعدی
Materials پشتیبانی از سیستم متریال نسخه ٢٠١٢ شرکت اتودسک و شناسایی متریالهای آن توسط نرم افزار 3dmax 2012
Performance Improvements بهبود سرعت کار نرم افزار از قبیل پشتیبانی از پروسسورهای چند هسته ای و افزایش سرعت رندر
DWG Export بهبود خروجی به اتوکد
Family Editor Enhancements تغییرات بهینه در بخش ساخت family
Temporary Dimension Enhancements بهبود سیستم اندازه های موقتی و امکان کنترل راحتتر و سریعتر آنها
3D Alignment Enhancements پشتیبانی از دستور align در محیط 3 بعدی و افزایش کارایی آن
Selection Enhancements بهبود سیستم انتخاب موضوعات
Text Notes Enhancements افزایش ابزارهایی برای استفاده در محیط تایپ
Sheet Enhancements اضافه شدن ابزارهایی در محیط کادر بندی
Floor Enhancements تغییراتی در سیستم مدل سازی کف ( که البته بیشتر به کار مهندسان سازه کمک می نماید)
Analysis اضافه شدن ابزارهایی بسیار مفید برای مطالعات اقلیمی
Conceptual Design Environment تغییراتی در محیط اتود زدن 3 بعدی و پشتیبانی از مدلسازی 3 بعدی پویا
Surface Rationalization Enhancements اضافه شدن امکاناتی در سیستم سطوح در مدلهای 3 بعدی
و موارد ریز دیگری که در درجه اهمیت مطالب بالا نیستند.

mahdiazarnia
1 May 2011, 01:51 PM
شروع کار با برنامه

خب اجازه بدید تا اینو راه بندازیم
اول یه چیزایی که راجع به این هست رو بگم
1- اگه فکر میکنید که تا پلان کشیدید فاز 2 هم دارید
2- اگه فکر میکنید ترسیم مثل اب خوردنه و همه چیز خودش میشه
3 - سه بعدی همه چیز زیادی راحته
4 - .............. هیچی نیست
متاسفانه اشتباهه
ولی از ترسیم توی اتوکد خیلی بهتره .
کلا برنامه باهوشی هست ( بعضی وقتا خنگ میشه )
بعضی چیزا واقعا سخته
شیب رو کلا مشکل داره ( نه در همه موارد البته )
سایت رو نمیتونید اجرایی کنید با اون ( به خاطر همون شیب ) اگه سایت شما شیبدار باشه . کسی سایت بدون شیب دیده تا حالا ؟
احجام قلمبه سلمبه هم میتونید طراحی کنید ولی احجام کیوبیک رو توش استاده .
متره هم میگن میده ولی ............. زیاد روش حساب نکنید .
باید دو بعدی هم توی خیلی از موارد برای تکمیل ترسیم کنید . مخصوصا توی فاز 2 .
کلا برای فاز یک خیلی خوبه و برای فاز 2 خوب .
دیتیل و جزییات رو باید طراحی و به صورت 2 بعدی ترسیم کنید . ( خب سه بعدی ساختن جزییات کار سختی هست چون باید فمیلی اون رو بسازید . )
این عبارت فمیلی رو حالا زیاد میشنوید . کلا برنامه فک و فامیل داریه .

خب بعد از این روضه خونی بریم سر اول داستان
تا حالا اینجوری اموزش ندادم راستش . از اول همه چیز . بیشتر توی زندگیم رفع اشکال کردم ولی چون این برنامه رو خیلی ها نمیدونن و فقط راجع به اون شنیدن مجبورم از اول شروع کنم .
وقتی اولین بار برنامه رو باز میکنید یه صفحه خاکستری میاد که به دو قسمت تقسیم شده
بالا ایجاد پروژه
پایین ایجاد فمیلی
فعلا فقط بالا
اگه new رو بزنید با تمپلیت از پیش تعریف شده دیفالت خودش براتون یه فایل باز میکنه
اما اگه روی ایکون بنفش بالا سمت چپ کلیک کنید میتونید یک تمپلیت بهش معرفی کنید که مثلا مال خودتون هست . ( به زودی یه دونه درست میکنیم )
در هر صورت همون دیفالت که اش کشک خاله هست رو بزنید چون چاره دیگه ای نداریم .
یه صفحه سفید با کلی خرت و پرت اون بالا میاد که برای اونایی که کد کار کردن وحشت افرینه ولی چیزی نیست . ( به زودی میبیند که چقدر این برنامه ساده و اسونه جدی میگم )

خب برای شروع اول برید توی منوی manage و در پانل project setting روی project units کلیک کنید و اگر واحد ترسیمی شما امپریال هست رو به متریک تغییر بدید .

خب در منوی home برید . برای هر پروژه باید اول level هاتون رو تعریف کنید .
هر level یعنی یک پلان .
سمت چپ برنامه منوی project browser هست که باید براتون بگم که چی هست
ولی راستش خسته شدم فکر کردم میتونم level و grid رو بگم که دیگه نمیتونم
بعدا اون منو و اون دوتا میگم .
نمیدونم هم که راستش اینجوری میشه یا نه حالا ادامه مییدیم تا ببینیم چی میشه . :browse_071:

mahdiazarnia
3 May 2011, 06:48 PM
خب وقتی که صفحه سفید برنامه میاد
یک منو بالای صفحه دارید که از چندین tab تشکیل شده home - insert - annotate - modify , ....

هر کدوم طبیعتا کار خاصی انجام میدن برید و ونا رو داخلشون رو ببینید تا با دستورات از نظر کلی اشنا بشید .
خوبی این برنامه اینه که مثل اتو کد تمام دستورات توی منو ها نیست که بگردید و پیدا کنید اونارو مخصوصا برای ادیت .
شما روی هر ابجکت که کلیک کنید ادیتور خودش میاد و میتونید دستور مورد نظر رو انتخاب و اعمال کنید .
مثلا برای اصلاح کف سازی اگه کف رو انتخاب کنید ادیتور کف سازی و برای بام ادیتور برای بام رو میاره که از این جهت شخصا دوسش دارم .
در نتیجه منوی اصلی خیلی مختصره . البته اونا هم پیچیده نیست .
تقریبا توی تمام منوها و ادیتور ها از یک شمای معین استفاده کرده که کار رو توی همه تقریبا یکسان کرده با تفاوت اندک . مثلا pic line که خیلی استفاده میشه توی اکثر ادیتور ها هست و کار مشابه انجام میده یا منوی ترسیمی اون .

یه منو هم در قسمت راست نقشه دارید به نام project browser که نام فایل رو هم اولش مینویسه . این منو در هنگامی کار میکنید مرتب در حال بزرگ شدنه .

floor plan که تمام level ها رو توی این وارد میکنه . در واقع پلانها هست . هر level یک پلان هست . برای اینکه مثلا از طبقه همکف بخواهید برید طبقه سوم رو کار کنید توی این قسمت پلان طبقه سوم رو انتخاب میکنید .

ceiling plans همون سقف کاذب خودمونه . شما به ازای هر level که ایجاد میکنید خودش یدونه هم توی این قسمت براتون میزاره . پس اگه تراز فونداسیون رو درست کردید یک پلان معکوس هم از اون دارید ( خب چه میدونه که این سقف کاذب نداره ) راست کلیک کنید روی اسمش و remove .

3D view اسمش معلومه که view دوربین از نماهای داخلی و خارجی توی این بخش وارد میشه البته یک {3D} داره که به صورت پیش فرض یک نمای ایزومتریک براتون هست .

Eleveation نماهای اصلی شمال شرق جنوب و غرب به صورت پیش فرض هست . توی صفحه ترسیم 4 تا علامت سیاه رنگ رو میبینید که همین نتیجه وجود این چهار نما هست اگه اونارو پاک کنید میبینید که این نماها از داخل این فیلد پاک میشه . میتونید اونارو جابه جا هم بکنید

legend - schdueles - sheet هم از اسمشون پیداست و الان خالی هستن .
families یه منوی با تقسیم بندی زیاد هست که هر چی ابجکت هست به صورت فمیلی توی این هست . بازش کنید و اونا رو یه نگاهی به تقسیمات و محتویاتشون بکنید تا اشنا بشید بعدنا با این زیاد کار دارید ( تقریبا )

اون یکی هم که باز از اسمش مشخصه که تمام گروه هایی که ایجاد میکنید داخل این میاد .

حالا هرچی اضافه کنید توی این منو وارد میشه مثلا اگه یه برش بزنید خودش یک فیلد به نام section درست میکنه و برشها رو توی اون میزنه و برای دیتیل ها فیلد جدا . به مرور که کار میکنید این منو بزرگتر میشه و راستش اخراش پیدا کردن یه دیتیل از این منو کار تقریبا مشکلی میشه . ولی قابل تحمله چون بیشتر کار هارو توی پلان انجام میدین .

خب شمای برنامه رو دیدیم باید شروع کنیم به کار کردن .

یه توضیح کوچک هم بدم . من تجربه ای که توی این برنامه دارم نسبت به اتوکد کمتره در نتیجه مقدار ندونسته هام خیلی بیشتره . اگه دوستانی تعریف و عملکرد بهتر و دیگه ای از دستوراتی که من میگم دارن خواهش میکنم بگن تا استفاده کنیم .
بیشتر کار اجرایی کردم تا طراحی در نتیجه توضیحاتی که میدم بیشتر دیتیل و جزییات هست تا طراحی . دوستانی که شاید قریب به اتفاق هم باشن اینجا باید از این دستورات چیزایی که مد نظرشون هست رو استخراج کنن من بیشتر عملکرد دستورات و نحوه کار کردن اونا رو میگم . یعنی اگه از پی شروع کردم و تا فلاشینگ بام رفتم خب این راهو بلدم .

mahdiazarnia
3 May 2011, 06:52 PM
خب شروع کنیم به ترسیم دیگه

ببینید اول از همه چیز باید تعداد طبقات و در واقع پلانها رو تعریف کنیم . هر پلان یک تراز .
اگه باید پی ترسیم کنید باید یک تراز ( level ) بهش بدید تا بتونید پلان رو داشته باشید .
بسته به ساختمون خودتون به ترتیب زیر عمل کنید .

من پیشنهاد میکنم یک طرح ساده رو شروع کنید و دستوراتی رو که اینجا میگم رو توی پروژه خودتون انجام بدید تا مشکلات کار من و شما مشخص بشه .

توی منوی بالا روی home در datum پانل شما دو تا ترسیم دارید تراز و محور

اگه تراز خاموشه به دلیل اینه که توی پلان هستید . از منوی کناری project browser روی نمای مثلا جنوبی دو کلیک کنید تا به نمای جنوبی برید بسته به تمپلیت شما دو یا سه تا علامت تراز میبینید .
اگه روی عدد ها کلیک کنید با ادیت اونا تراز شما در موقعیت ارتفاعی مورد نظر شما قرار میگیره .
روی اسمش کلیک کنید میتونید نام اونو مثلا به ground floor plan تغییر بدید و اونوقت میبینید در منوی کناری هم تغییر میکنه .
برای ایجاد تراز جدید در منوی بالا در قسمت draw دو حالت دارید
1 - ترسیم یک خط
2 - pic like که با خط سبز و یک فلش معلومه که من از این خیلی خوشم میاد . روش کلیک کنید و در خط پایین روی offset مقدار اختلاف تراز دو طبقه رو بزنید تا یک تراز ایجاد کنید .
تراز ایجاد شده در منوی کناری میاد که میتونید اسمشو عوض کنید .
هر چند تا که دوست دارید ایجاد کنید ( قرار به پروژه ساده بود برج نزنید )
یه چیز هم بگم اگه از یک تراز کپی کنید در یک رقوم دیگه اونوقت خاصیت ایجاد یک پلان رو نداره یعنی ایجاد نمیکنه فقط به عنوان یک خط تراز میتونید اونو ببینید پس برای ایجاد یک پلان باید level رو یا ترسیم یا pick point کنید .

وقتی تموم شد روی پلان مثلا همکف بزنید ( منوی کناری ) تا به طبقه همکف برید .

حالا میتونید محور هارو ترسیم کنید . خیلی ساده روش بزنید ( grid ) و یک خط مستقیم بکشید . شماره هم گذاشت نه ؟ از این لوس بازی ها زیاد داره .
بعدی رو میتونید پیک لاین کنید و اوفست ( اجازه بدید فارسی بنویسم با اینکه بدم میاد ولی از تغییر کیبرد خسته شدم الان ) .
چند تا اکس بکشید مثلا عمودی . حالا افقی یکی بزنید و اسمش رو با کلیک روی نام اون به مثلا A تغییر بدید . بعدی میشه B همینطور تا اخر .
اگه روی یک محور کلیک کنید با ادیت عدد اون میتونید جا به جا کنید اونو و اندازه رو اصلاح کنید .

الان ایجاد تراز و ترسیم اکس ها رو بلدید .
یک پروژه که تراز های اون مشخص کردید با خطوط محور اماده کنید تا تکمیلش کنیم

ببینید بعضی وقتها که علائم محور ها و تراز ها بهم نزدیک باشه روی هم میفته . مثلا محور های روی درز انبساط .
زوم کنید روی دایره های محور و روش کلیک کنید یک خط شکسته کوچیک میبینید ( آبی ) روی اون بزنید محور رو از بالا میشکنه و با کلید روی نقاط ابی رنگ میتونید اونو به سمتی که میخواهید بکشید .
اما این اتفاق مثلا اگه توی پلان همکف هستید فقط توی همین طبقه رخ میده و در طبقات دیگه همین شکل هست .
اگه توام محور هارو انتخاب کنید و روی دکمه Propagate Extents در منوی بالا بزنید تمام پلانهاتون رو درست مثل همین میکنه ( محور ها رو )

ولی برای تراز ها باید هر وجه رو جدا درست کنید . البته کشیدن تمام اونا به یک طرف اگه به هم قفل باشن کار ساده ای هست . اگه هم قفل نباشه وقتی هم باد هم باشن یک خط چین میاد که میتونید به هم با زدن علامت قفل که کنارش میاد اونا رو به هم قفل کنید .

خب دوستان میخواستم الان ترسیم فونداسیون و تیر و ستون رو بگم ولی فکر کردم دیدم بیشتر اینجا همه طراحی میخان بکنن نه نقشه اجرایی پس یه تغییری با اجازه میدم و دیوار هارو به صورت خیلی مفصل شرح میدم .
اگه این کار رو بکنم در واقع یه شیرجه به عمق برنامه زدیم . و خیلی از مفاهیم براتون روشن میشه . اینو یاد بگیرید در واقع بدون اغراق نیمی از راه رو رفتیم چ.ن کف و سقف هم عین همینه .

یه خواهش هم دارم . دوستانی که همراهی میکنن اگه از هر بخش سوال دارن همون موقع بپرسن چون وقتی مثلا در بحث دیوار هستیم اگه سوالات جواب داده بشه هم بحث باز تر میشه و روشن تر هم اینکه بر نگردیم به مثلا بحث های قدیمی تر .
البته جواب میدم ها ولی برای اینکه موضوع منحرف نشه میگم شاید اینجوری بهتر باشه .

mahdiazarnia
4 May 2011, 12:52 PM
خب فمیلی چی هست اصلا .
ببینید هر چی تو این برنامه میکشیم از دست فامیله . یعنی هر چی ترسیم میکنیم فمیلی هست .
فمیلی ها 3 دسته اصلی هستن :
1 - system family
2 - load family
3 - in place family
هر کدوم رو یه توضیح مختصر میدم .
1 - سیستمی : دیوار - کف - سقف - سیستمی هستن ( چیزای دیگه هم مثل پله و غیره هم سیستمی هست ولی اینارو میتونید تعریف کنید .
سیستم فمیلی در هر فایل برای خودشه . اگه یه دیوار مثلا دو جداره درست کنید توی پروژه بعدی نیست یا دوباره میکشید ( نه بابا رویت ما تنبل هاست از این چیزا نداره ) یا به راحتی کپی و پیست میکنید توی پروژه جدید و یا میتونید که اگه پروژه خیلی خوبی از نظر متریال و ابجکت های سیستمی درست کردید برید به منوی manage و روی transfer project standards کلیک کنید و موضوعات خودتون رو به اون یکی منتقل کنید .
البته لازمه این دوتا اینه که هر دو فایل باز باشه .

2 - فمیلی هایی که میتونید مثل بلاک در اتوکد در نقشه وارد کنید .
راستش گستره زیادی داره این هر فمیلی باید موقع وارد کردنش بدونید کجا میره و چه جوری بزارینش و احتمالا سوالات زیادی مطرح میشه ( بهش میرسیم ) . مثلا در معمولی توی در ها هست ولی در شیشه ای که توی Curtain wall استفاده میکنید جای دیگه میره و اصلا رفتار در رو نداره . اولش به نظر پیچیده هست ولی وقتی کل سیستم برنامه رو فهمیدید میبینید که بد هم نیست .
بعضی از اینا به دیوار میچسبه ( wall base ) بعضی به کف و بعضی به سقف . هر کدوم هم در موقعیت خودش میاد . مثلا اگه میخواهید چراغ های سقفی بزنید باید در پلان سقف کاذب باشید تا بزنه توی پلان همکف نمیکنه . و از این قبیل .
ساختن فمیلی کار سختی نیست راستش ولی اگه بخاد پارامتریک باشه خب چرا . جالب اینه که میتونه کاملا انعطاف داشته باشه که به تجربه و مهارت سازنده اون بستگی داره . من عاشق ساختن فمیلی شدم . خیلی منطقی و باهوش عمل میکنه .
ولی وقت گیره من کلی ابجکت از این سایت :
لینک ها فقط به اعضای سایت نمایش داده می شوند. (لینک ها فقط به اعضای سایت نمایش داده می شوند.)
لینک ها فقط به اعضای سایت نمایش داده می شوند.
اوردم که مال همین شرکت سازنده نرم افزاره و رویت سیتی که که بیشتر کسایی که با این نرم افزار کار میکنن توش عضون . هم زیاده هم عالی . برای طراحی راستش فکر نمیکنم که چیز دیگه ای نیاز داشته باشید ( داخلی ) مگر نمای خارجی تون چیز خاصی روش باشه که باید درست کنید .
3 - inplace که همون درجا ساختنه . یه فمیلی رو که فکر میکنید فقط به همین پروژه مربوطه رو با این روش داخل فایل اصلی تون میسازید و همینجا میمونه . :browse_201: دیرم شد وایییی

mahdiazarnia
4 May 2011, 12:58 PM
در منوی بالا روی پانل home برید و روی wall کلیک کنید . 3 گزینه دارید اولی چون مهمه رو بهتون میگم . دو تای دیگه رو خودتون ببینید .
بعد از اینکه زدید منو بالا عوض میشه و شما در منوی ترسیم دیوار قرار دارید .

یه چیز کلی بگم که توی تمام دستورات ( در صورت امکان داشتن ) هست . بهش میگن type selector از اسمش هم پیداست . گزینه هایی رو که میتونید انتخاب کنید برای دستور مورد نظر . در پانل Element یه دکمه هست روش نوشته change element type . روش بزنید هر نوع دیواری که بخواهید میتونید انتخاب کنید .

دیوارها 3 نوع هستن
1 - basic wall که همین دیوار های خودمونه ( مگه خودمون دیوار هم داریم !! )
منظورم همین دیوار های معمولیه دیگه
2 - curtain wall معلمه از اسمش . نمای شیشه ای
3 - stacked wall میشه گفت دیوار ترکیبی که از ترکیب دو یاچند تا basic wall درست میشه .

هرسه تاشونو مفصل سعی میکنم بگم .
اولی که از همه سخت تره ( نه بابا رویت سخت نیست ) رو شروع میکنم .

یه دیوار ترسیم کنید از هر کدوم که خواستید
اقا اصلا چند تا ذیوار بیسیک از هر کدوم هر جند تا کا خواستید .
به هم برسونیدشون .
از روی هم ردشون کنید .
اصلا یه پلان ساده بکشید .
وقتی یاد گرفتید توی اون فایل مرغوبی که توش محور و تراز گزاشتید فقط پلان همکف رو ترسیم کنید . اگه توی دید ایزومتریک میبینید دیوار ها خیلی بلنده یا کوتاه باید ارتفاع اونو درست کنید که چون یه بحث دیگه هست اینو میزارم برای بعد . ( به زودی )

بیاین یه دیوار باحال ( حالا نه زیادم ) درست کنیم .
برای اینکه یه کم سخت شه یه دیوار سرویس که یه طرفش دوغاب و کاشی هست و اون طرفش اندود حالا گچ مثلا رو درست کنیم .
توی منوی دیوار باشید و از توی تایپ سلکتور ( دوباره تغییر کیبرد خسته کرد منو شرمنده ) دیوار ژنریک 8 اینچ رو انتخاب کنید .
( برای اینکه مثل هم باشیم همه از تمپلیت دیفالت برنامه امپریال استفاده کنید ولی برای اینکه بتونیم اندازه هارو مثل ادم وارد کنیم واحدتون رو متر انتخاب کنید توی پست اول گفتم )

چیزی نکشید ها .
سمت چپ بالا یه دکمه هست به نام element properties روش بزنید یه منویی میاد

- - - یه چیز کلی بگم :
این منو اسمش instance properties هست تقییراتی که توی این منو میدید فقط و فقط روی همین یک دونه ابجکت تغییر ایجاد میکنه .
روی دکمه edit type بزنید یک منوی دیگه میاد که type properties هست تغییراتی که توی این منو میزنید کل ابجکت هایی که هست با این فمیلی نام رو تغییر میده .
مثلا در منو اول اگه ارتفاع رو تغییر بدید همین دیوار بلند یا کوتاه میشه ولی در منوی دوم ( تایپ پراپرتی ) اگه ضخامت رو تغییر بدید یا هر پارامتر دیگه رو تمام دیوار های اون فمیلی تغییر میکنه . این موضوع شامل همه چیز میشه یعنی همه ابجکت ها این دو منو رو دارن . ---

خب به منوی تایپ پراپرتی برید و دکمه Duplicate رو بزنید .
یعنی از همین موضوع یکی دیگه بده و چون نام جدید میگزارید به عنوان یه سیستم فمیلی جدید تعریف میشه .
میتونید کیبرد تون رو تغییر بدید و با زبان پارسی بزنید مثلا "دیوار سرویس یک طرف کاشی "
یا هر اسمی که خواستید .
الان یک دیوار درست مثل ژنریک 8 اینچ داریم با نامی که شما انتخاب کردید .
اون پایین تر روی structure یک دکمه هست به نام edit روش بزنید و از هیچی هم نترسید .
اقایان و خانمها الان در منوی edit assembly هستیم یعنی قلب این دیوار و میخواهیم یه دیوار درست کنیم .
شماره 1-2-3 رو میبینید
ردیف 2 که همون core اصلی دیوار هست جزء اصلی هست و قابل حذف نیست ولی در ستون thickess برید و ضخامت اونو به 0.2 تغییر بدید .
( اگه دکمه pervi ew در پایین صفحه رو بزنید دیتیل دیوار رو هم میبینید که بگذارید روی پلان باشه . کنار دکمه pervi ew میتونید برش هم بکنید ولی یک سری اپشن جدید میاد که بعدا میگم و الان وقتش نیست ) .
الان دکمه insert رو بزنید یک ردیف اضافه میکنه . انتخابش کنید و با دکمه up ببرید بالا ترین ردیف ( شماره یک بشه ) .
روی ستون function بزنید و گزینه substrate رو انتخاب کنید ( بعدا گزینه هارو میگم خودتون هم میتونید از help کمک بگیرید )
ضخامتش رو 0.025 در نظر بگیرید .
در ستون متر یال که کلیک کنید یه دکمه میاد ... روش بزنید .
متریال تعریف کردن کاری نداره و تقریبا همه بلدن . یه متریال نام دوغاب سیمان درست کنید ( فارسی هم میتونید بزنید ) .
" اگه متریال بلد نیستید هم اشکالی نداره concrete cast inplace رو فعلا بزنید اگه کسی بود که بلد نبود بعدا میگم ) .
دوباره دکمه insert رو بزنید .
ردیف جدید رو ببرید بالا
روی ستون function بزنید و گزینه finish 1 [ 4 رو انتخاب کنید
در ستون متر یال که کلیک کنید یه دکمه میاد ... روش بزنید
و سرامیک مورد نظر رو درست کنید
( دوستانی که بلد نیستند از گزینه Ceramic Tile - 4" Blue 2 توی لیست متریال استفاده کنن حالا یه کم ابی میشه ولی مسئله الان ساختن متریال نیست )
ضخامت رو هم به 0.01 سانتیمتر برسونید .
اوووووووووووو یک طرف دیوار رو ساختید .
برای طرف دیگه دیوار هم همین کار رو بکنید فقط دکمه down رو بزنید تا در ردیف اخر قرار بگیره
متریال Gypsum ( همون گچ خودمون ) و ضخامت 0.025 رو بدید
( دوستانی که بلد نیستند همون gypsum panel رو انتخاب کنن ) .

بازم اوووووووووووووو
یه دیوار ساختید .

چندین ok بدید تا تمام منو ها بسته شه . اگه الان دستور دیوار رو بزنید میبینید که
توی تایپ سلکتور دیوار ها الان دیوار شما اومده میتونید ازش استفاده کنید
چند تا دیوار دیگه بسازید
دو طرف کاشی
دو طرف اندود
با ضخامت 10 و 20
خلاصه کمی تمرین :browse_091:

mahdiazarnia
4 May 2011, 01:21 PM
شما که سوال نمی پرسید تصمیم گرفتم خودم سوال بپرسم ، خودمم جواب بدم
اصلاً نمی دونم کسی همراهی می کنه ، یا نه ؟؟
ولی خلاصه حالا جلو میریم ببینیم چی میشه

حالا ما دیوار داریم میکشیم ولی چطوری ارتفاع اونو کنتل کنیم ؟
به به چه سوال خوبی !! :browse_188:
در منوی instance مربوط به wall اگه برید

ط اول موقعیت دیوار رو توی پلان میتونید مشخص کنید که با منوی کر کره ای میتونید بهش بگید که دیوار رو از محور بگذاره یا از فینیش اون یا از .... خب گزینه هارو ببین بابا .

خط دوم محل دیوار در پلان مربوطه که میتونه به تعداد level های شما باشه . خب بهتره که توی همین پلان جاری باشه .
سومی base offset که میتونید دیوار رو از روی تراز مربوطه با وارد کردن عدد مورد نظر بالا تر ببرید یا پایین تر . مثلا دیوار 10 سانتیمتر پایین تر از تراز کف یا بالاتر بسته به دیتیل خودتون .

بعدی که بشه تغییر داد top contrain هست که اتصال به تراز بعدی رو داره

top offset مقدار فاصله از سقف هست . مثلا اگه 10 سانت کف سازی و 15 سانت دال سقف در نظر بگیریم این عدد باید 25- باشه تا روی دیوار در زیر دال قرار بگیره .
شما میتونید با offset در بالا و پایین یک دیوار توی هوا بکشید . ( من چه میدونم این دیوار به چه دردی میخوره . گفتم میتونید . )

روی edit همین منو بزنید تا به منوی Type Properties برید .

( یادتون باشه تغیرات در منوی قبلی فقط روی یک دیوار انجام میشد ولی تغییرات این منو کل این فمیلی رو تحت تاثیر قرار میده )
خط اول رو که قبلا زدید و تغییر و ساخت دیوار هست
دومی در واقع نازک کاری رو دور دیوار میچرخونه اگه در موقع ساختن دیوار همین مورد رو تیک کرده باشید .
سومی هم همینه
function هم که معلومه ( منم همه چیزو میگم معلومه . واقعا توضیحی ندارم براش معلومه دیگه ) .
بقیه هم چیز خاصی نیست فعلا و در اینده روی اونا ممکنه کار کنیم .

الان میتونید تمام پلان طبقات خودتون رو بکشید .
در و پنجره هم از همین اماده ها بگزارید . بلدید از توی تایپ سلکتور پنجره انتخاب کنید . میتونید از توی load famili داخل فولدر پنجره برید و هر کدوم رو که خواستید رو لود کنید و توی پلان استفاده کنید . از موقعیت پنجره ( کف پنجره و ابعاد ) فعلا صرف نظر کنید تا نحوه کار با فمیلی های پارامتریک ( قابل تغییر ) رو توی یک پست خیلی زود بهتون میگم .

پس الان باید یک پلان ساده با در و پنجره بکشید .
دفعه بعد دیوار و نمای شیشه ای رو میگم .
تا اینجا سوالی نیست ؟ :browse_140:

mahdiazarnia
4 May 2011, 01:27 PM
راستش یه چند تا چیز یادم اومد در مورد دیوار . اینو اول بگم بعد نمای شیشه ای .

فرض کنید که دیوار شما که نازک کاری هم داره به داکت تاسیسات رسیده و شما نمیخواهید داخل داکت رو هم نازک کاری کنید .
امااین جزو دیوار شما هست . میتونید یک دیوار دیگه که نازک کاری نداره درست کنید . بد راه حلی نیست ولی تعداد دیوار هاتون زیاد میشه و هم موقع اندازه گذاری چشمتون رو در میاره
( خب سر و ته دیوار تیکه شده ( نه که خوشگل ها منظورم جدا شده )) .

یه راه دیگه هم هست که خود اتو دسک میگه ( البته اینم همچین راحت نیست ولی خب راه پیشنهادی همینه )

دو تا دیوار که به هم میرسن رو اگه روی دیوار اتصالی کلیک کنید یه نقطه ابی رنگ گنده در محل اتصال میبینید روش راست کلیک کنید و گزینه disallow joint رو بزنید تا اتصال رو قطع کنید .
بعد در منوی modify > edit Linework > cut Profile رو انتخاب کنید .
حالا روی خط نازک کاری که نمیخواهید کلیک کنید به رنگ زرد کرم میشه و بین دو محلی که نمیخواهید رو تا خط کوچیک بکشید .
اولین خطی رو که میکشید یه فلش کوچیک ابی رنگ میگذاره که جهت خطی رو که میمونه رو نشون میده اگه روش بزنید جهت عوض میشه . در هر صورت وقتی تموم شد از منوی بالا فینیش که با تیک سبز نشون میده رو بزنید تا شاهکاتون رو ببینید . باید مثل این عکسه بشه
ببینید که داخل داکت ( سمت چپ ) دیگه نازک کاری نیست .

2 - اگه چند تا دیوار بهم برسن اتصال چی میشه ؟
به به چه سوال خوبی . توی همون منوی modify > edit geometry > wall joint میتونید اتصال رو به هم تعریف کنید .
بیشتر جایی که زاویه عجیب دارید یا دو تا متریال مختلف مثلا .

میتونید فارسی کنید سر دیوار رو یا داخل اتصال رو خالی کنید . گزینه هاش توی منوی زیر منوی بالایی میاد که تمرین کنید اشکال مختلف رو .
البته تموم نشده هنوز . یعنی یه چیزایی مونده مثل اینکه بخواهید قرنیز زیر دیوار بگذارید مثلا یه چفت هم داشته باشه یا اینکه دیوار دست انداز بام که فلاشینگ و درپوش داشته باشه . ولی چون اینا پروفایل فمیلی میخواد رو بعدا که وارد بحث فمیلی شدیم میگم که شما بهتر متوجه بشید اگر موافقید .

بچه ها بحث دیگه داره تخصصی میشه ، وستاش یه دفعه گیر نکنیدا ، اگه مشکلی هست همین الان بگید ، ممکنه مشکله بقیه هم باشه:browse_106:

mahdiazarnia
4 May 2011, 01:29 PM
اینم زنگه تفریح

:browse_188::browse_188::browse_188::browse_188::b rowse_188::browse_188::browse_188::browse_188:

mahdiazarnia
4 May 2011, 01:31 PM
خب میخواستم که نمای شیشه ای رو بگم ولی دیدم که برای ترسیم یه چیزایی رو نگفتم که اگه بدونید کار ترسیم براتون راحت میشه . اول باید اینارو میگفتم اما خب حالا هم بد نیست .

توی منوی modify > edit > trim این دستور مثل fillet توی کد میمونه که میتونید دو تا دیوار رو بهم برسونید .
extend که معلومه ( به این کلمه دارم حساسیت پیدا میکنم )
split مثل دستور بریک در اتوکد هست که میتونید یک موضوع رو قطع کنید یا با تیک کردن روی قسمت delete inner segment زیر منوی بالایی وسط اونو پاک کنید .
یه چیز خیلی باحال ( واقعا ) هست اونم align هست . خیلی کار برد داره . تقریبا هر چیزی رو میتونید align کنید . امتحان کنید ببینید . اونایی که کد کار کردن میبینن که این چقدر با نمونه اتوکدش فرق داره .

خب حالا اگه ترسیمی دارید باز کنید و روی دیوار هاتون کلیک کنید . یه اندازه های ابی رنگی رو میبینید که اگه روی اونا کلیک کنید میتونید ادیت کنید و این تغییر توی ترسیم اثر میگذاره .
در کل شما نمیتونید مثل اتوکد اندازه گذاری رو تغییر بدید بلکه باید مدل رو اصلاح کنید تا اندازه اصلاح بشه .

موقع کار یه سری قفل هم میبینید که هی سبز میشه اگه اونارو کلیک کنید خب به هم قفل میشن ( چه توضیح مسخره ای شد . خب برای همین میگم معلومه دیگه ) .

مثلا اگه محور هارو ( اکس ) ترسیم کردین و یه دیوار رو به اون قفل میکنید با حرکت محور دیوار هم جابجا میشه ( معلوم بود خب )

یه چیز دیگه هم هست که خیلی کار برد داره اونم home > work plan > ref plan هست
ریفرنس پلان برای ترسیم فوق العاده هست . خطوطی که چاپ نمیشن و در همه نماها دیده میشن و میتونید برای کنترل کار و align کردن از اونا استفاده کنید .
اگه به ریفرنس پلان اسم بدین میتونید به عنوان work set ازش استفاده کنید ( اصلا معلوم نبود این جمله خودم هم فهمیدم ولی چیزی بعدا درست میکنم که این کار رو انجام بدیم تا معلوم شه ) تقریبا مثل ucs توی اتوکد وقتی دارید سه بعدی کار میکنید .

خب حالا خیالم راحت تر شد . :browse_153:

mahdiazarnia
4 May 2011, 11:23 PM
بلاخره رسیدیم به این .
ببینید اول بگم که نمای شیشه ای با پنجره فرق میکنه ( میدونم معلومه ) شما برای پنجره میتونید تیپ بندی بدید ولی برای این نه ( تقصیر من نیست ) اگه از یک نمای شیشه ای توی دیوار اجری مثلا استفاده کنید ( curtain wall داخل یک دیوار دیگه رو میتونید ) این دیگه تیپ بندی توسط نرم افزار رو نداره ولی خیلی راحتتر از ساختن یک پنجره هست . راستش برای طراحی عالیه .
خب از منوی wall > curtain wall رو انتخاب کنید . رویت من به صورت دیفالت سه تا از این دیوار داره ( هر سه یکی هست با تعاریف مختلف ) همون اولی رو بزنید و یک دیوار شیشه ای خالص ( یک شیشه بزرگ ) رو ترسیم کنید .
به 3D view برید و باید مثل این شکل باشه
میدونم عکس ها خیلی گنده هست ولی باور کنید همینم با جون کندن درست میکنم . از این چیزا بلد نیستم .

حالا دیوار رو انتخاب کنید و در element properties در منوی type properties برید ببینید که تمام اپشن ها خالیه مثل این تصویر
منوی construction چیزی نداره راستش فقط قسمت joint condition رو ببینید که انواع اتصالات افقی و عمودی رو داره که هر کدوم رو خواستید انتخاب کنید .

vertical mullion مالیون عمودی ( اینجا خیلی ها لامل میگن ) رو میتونید تعریف کنید که واقعا به نظرم معلومه افقی هاشم همینه

این چیزا رو که میگم معلومه رو راستش شاید چون خودم میدونم به نظرم توضیح نداره ولی هر کدوم دوستان اگه سوال کنن توضیح میدم .
در دو قسمت پایین هم نوع پروفیل هار وشخص میکنید که خودش چند تایی پیش فرض داره از همون ها استفاده کنید . میتونید خودتون هم بعدا بسازید ولی همین ها فعلا کار مون رو راه میندازه . در کل جدول شما باید مثل این که من درست کردم بشه البته با اعداد خودتون منظورم پر کردن فیلد هاست

من همه رو یک پروفیل انتخاب کردم ( تنبلی ) اما شما از انواع مختلف استفاده کن ( زرنگی )
اعداد فواصل رو تغییر بدید ببینید چه راحت فاصله افقی و عمودی رو میتونید کم یا زیاد کنید .
خب خسته شدم . این دیوار شیشه ای نکات زیادی داره که توی یک نوشته نمیتونم بگم ولی توی چند تا تمومش میکنم .
اگه تا اینجا سوالی هست بگید . ( جوک گفتم بیخیال ) :browse_188:

mahdiazarnia
5 May 2011, 03:32 PM
این نمای شیشه ای جالب ترین چیزی بوده که تا حالا توی این نرم افزار ها دیدم .
شما میتونید داخل یک نمای شیشه ای رو با یک دیوار بیسیک ترکیب کنید . یا هر دیوار دیگه ای . مثلا میتونید یک در درست کنید که از چوب و شیشه ساخته شده یا استیل و شیشه
شما میتونید که اصلا محل افقی و عمودی پرو فیل ها رو به صورت نامنظم تعریف کنید که توی پست بعدی اینو میگم .
الان نحوه ایجاد یک متریال داخل دیوار شیشه ای رو توضیح میدم .
فرض کنید نمای شما ترکیبی از دیوار ( پنل متفاوت ) و شیشه باشه .
کنار وجه اون قسمتی که میخاهید موس رو ببرید و دکمه tab رو چند بار بزنید تا اون مربع یه حاشیه پر رنگ بشه :
همون موقع اونو پیک کنید ( کلیک کنید ) تا به رنگ تقریبا ابی خیلی کم رنگ بشه ( یعنی انتخاب شده ) حالا از منوی بالا توی تایپ سلکتور برید و هر دیوار بیسیک رو که دوست داشتید رو انتخاب کنید . من دو از اینارو با اجر مثلا درست کردم :

میتونه مثلا یک دیوار که با پانل چوبی درست شده باشه ( نمای داخلی ) دیوار ساختن رو هم که بلدید .
این تکنیک برای پارتیشن های داخلی خیلی کار برد داره که نحوه ساختن پارتیشن شیشه ای رو توی پست بعدی میگم . مثل همین کار هست دقیقا با چند تا دستور جدید تر .

خب حالا فرض کنیم میخواهیم یه در توی این دیوار بگذاریم .
در برای دیوار شیشه ای مثل همین دیوار باید عمل کنید . نمیتونید مثل یک در توی دیوار معمولی بگذارید . اصلا در های curtain wall توی منوی در نمیره .
برای این کار به نمای مربوطه برید مثلا نمای جنوبی ( بسته یه جهت نمای خودتون ) و روی اون پروفیلی که قراره در بگذارید کلیک کنید یه علامتی میبینید که یعنی این موضوع پین شده و شما باید اونو از این حالت با کلیک کردن روی همون علامت خارج کنید :

حالا پروفیل رو میتونید پاک کنید .
جای در رو از پروفیل خالی کنید . اما هنوز یک سری خط به جای پروفیل ها مونده که با انتخاب اونا و استفاده از منوی بالا و دستور add / remove segment این خطوط رو هم پاک کنید تا مثل این شکل بشه :

خب الان توی منوی insert < load family برید و از توی فولدر door یک در شیشه ای که با نام curtain door هست رو لود کنید . خودش دو سه تا داره . هر کدوم رو که خواستین انتخاب کنید . دوباره روی حاشیه در کلید تب رو چند بار بزنید تا اون کادر پر رنگ رو ببینید و پیک کنید و از توی تایپ سلکتور در شیشه ای مورد نظر تون رو پیدا کنید و ابگزارید تا مثل این بشه :

الان اگه به پلان برید میتونید با انتخاب در و کلیک روی اون فلش های ابی رنگ کوچیک جهت در رو هم به همون صورتی که میخواهید تغییر بدید .

خب بازم خسته شدم . هنوز این نمای شیشه ای تموم نشده ولی بیشترش رو گفتم .
اگه تا اینجا سوالی هست رو بپرسید .

به اون شیشه سکوریت هم میرسیم اقای رسول . تمپلیت کار میکنه یا نه ؟ خبر بده
بعدش هم اینکه واقعا این چیزا که مینویسم بدرد تون میخوره یا نه ؟ راستی راستی یاد میگیرید اینجوری ؟؟ یعنی منظورم اینه که واضح میتونم بنویسم یا وقت تلف میکنیم ؟؟؟؟؟ ( این سوال همیشه برام راستش توی هر کاری هست . که این کار بدرد خوری هست یا وقت تلف کردنه ). :browse_201:

mahdiazarnia
7 May 2011, 11:25 PM
یه تصمیمه جدید گرفتم ، اونم اینکه یا تاپیک دیگه می زنم به دانلود پروژه های revit ، درضمن از اون فقط بچه هایی که اینجا همراهی میکنن می تونن دانلود کنن :browse_037:

دار
5 June 2011, 06:45 PM
خیلی ممنون من میرم مطالعه میکنم میام

saber.memari
6 June 2011, 06:52 AM
مرسی عزیز خیلی لطف کردی:browse_154:

saber.memari
6 June 2011, 09:13 AM
راستی یه چیزی میشه نرم افزارشو برای دانلود بذاری ممنون میشم:browse_143:

saamg
15 January 2012, 06:17 PM
سلام خسته نباشی من دیر رسیدم
نحوه ساخت گنبد نمی دونم چه شکلیه؟

ko0usha
7 March 2012, 12:18 PM
لطفا جلسات رو ادامه بدید!!! پله ها و ... مونده!!!